Sommar

När det är varmt blir man svettig och då får man finnar i fejjan.   

Så lever man som 26-åring i Sverige 2009

Enligt den osvikliga källan Wikipedia ligger existensminimum i Sverige 2009 på 3680 kr per månad och person efter att räkningarna är betalda. Jag känner mig onekligen en smula nerslagen när jag inser att jag själv har exakt 700 kronor när jag har avverkat hyra, mobil, fitt-CSN och busskort. Jag är alltså 26 år, dvs ganska vuxen, och lever på nästan 3000 kronor under existensminimum i juli månad. 

Fy fan. Där har man för att man satsat på utbildning och inte jobbat på bilverkstad sedan högstadiet. Det underlättar inte att vapendragaren Sara har ÄNNU mindre pengar. Och hon är nästan 30. 

När kan man börja få ut sin pension undrar jag.

En dag som en dag skall vara

Idag var min mamma i Stockholm. Vi gjorde allt detta:

- fika i Rosendals trädgårdar
- gick på Skansen och tittade på björnar, vargar och katter
- fikade igen
- hälsade på mitt eventuella nya jobb och underbara Johanna (ni märker ju hur check jag är)
- promenerade hur långt som helst
- köpte jordgubbar till mig
- vilade på varenda parkbänk som finns på strandvägen

Sen åkte jag hem. Vilket jävla bra dag. Nu ska jag pinka och sedan kommer Sara och då är lyckan total.

Tvåtusenett

När hyllningsprogrammet till Broder Daniel rasar ur högtalarna på min dator fylls jag av nostalgi och drömmer mig tillbaka till en tid när man var 17 och världen såg ut som följer (året var 2001 förresten):

- Republikanen George W. (W står för Walker vilket jag nyligen lärde mig på ett quiz) Bush tar över efter Bill "cigarrpullaren" Clinton
- Maud Olofsson tar över böndernas svar på Socialdemokraterna Centerpartiet
- Verktyg är årets julklapp i Sverige
- Sveriges första stora nationella och internationella scoutläger, SCOUT 2001, anordnas i Rinkaby

För egen del gällde:
- Studentens analkande sötma 
- Dicken var fortfarande det som gällde och jag hade rekordmånga killar på en sommar så jag och vapendragaren Klara tvingades införda poängsystem för att avgöra kampen 
 
Idag är politiken istället helt i sin ordning, Maud Olofsson sitter säkert och Sverige sitter återigen på ordförandeskapet i EU. Som jag förstår det sitter även SCOUT säkert på sommaragendan.


Bot mot tristess

Jag lider av problemet att jag emellanåt är världens mest uttråkade människa. Måhända, säger vissa, att det beror på lathet. Andra hävdar att jag tänker för mycket och således även tänker väldigt mycket på hur tråkigt jag har det vilket direkt leder till ytterligare tristess. Vissa människor, däribland min mamma, kommer även med konkreta tips och råd på hur jag skall lösa själva problemet. Ett sådant tips, som hon gav mig när jag inte bara var uttråkad utan också rejält deprimerad, var att gå och köpa frukt. 

Jag, som ju ändå är en människa som förespråkar personlig utveckling och värderar kritik och feed-back, lyssnar på dessa människor och undrar hur jag skall använda mig av dessa insikter för att få roligare. Nu när jag har vridit och vänt på minsta beståndsdel av problement, alltså jag själv, har jag kommit fram till följande botemedel (feel free att använda er av dem ni med):

1. städa - man känner sig aldrig så duktig som när man städat. Den duktiga känslan tar bort den tråkiga.
2. planera att titta på porr - jag som inte tittar på porr och inte heller gillar det särskilt mycket ser det som en utmaning att en dag faktiskt kunna ta mig igenom en hel p-rulle. Det kräver mycket energi i den mentala förberedelsen och tristessen = borta.
3. äta jättemycket godis - det dåliga samvetet tar över tristesstankar.

Alla ni som är sådär nöjda och allerta så man nästan spyr - ni är välkomna med era tips. Tänk bara på att handla frukt-tipset redan är noterat.

Väldigt Grym

Det är jag som är det. Jag är ett VG-barn. JAg har fått VG på allt under hela min utbildning. Jag är så sweet. Det var allt.

Göteborgen

Göteborgen är bäst. Ungefär som att mensen är sämst.


Planen

Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! GöteGötebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! bo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! GöteGötebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! bo-org!Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! GöteGötebo-org! Götebo-org! Götebo-org! Götebo-org! bo-org!  

och så vidare...

Hajk

Välkommen till sommarhajk.

På pendeln luktar det alltid medicin och bajs. Jag tror bajslukten kommer från andra resenärer. Sen kom vi till IKEA och där köpte vi batterier och ljus.

Nu är vi hemma och här bakas det bullar. Sommaren är härlig och den enda som återstår på to do-listan över sommaraktiviteter är:

- bada
- grilla
- ligga
- äta
- sova
- ligga
- åka bort

Svaren

Svar till Hef: Do it! Han kan ju inte annat än att älska mig med.

RSS 2.0