Mitt liv i Amanda

Min högsta önskan, precis som alla andra bloggare, är att hamna på den eftersträvansvärda mest aktiva-listan. Eller som Amanda - mitt liv i en komedi skulle summera sin egen blogg på ett utfylligt och genomtänkt vis;

INNEHÅLLSLÖS (eventuellt med en felroterad bild på en bulle)

Åh Amanda, om du ändå vore min.



Lungslem på toalettsitsen

Igår var det kräftskiva. I förberedande syfte hade jag gjort följande;

- köpt kräftor för närmare 100 kronor
- laddat med alkohol
- laddat upp med allmänt partyhumör

Tänk då hur fittigt sur jag är när jag nu sitter och tittar på den stora klumpen slem jag just hostade upp och en temperatur som definitivt överstiger 37. Ännu värre är att igår kväll när det hela bar av var jag ännu sjukare och kunde således inte närvara. Värst är att imorgon så har vi orientering följt av en flytt på kvällen.

Sweet.

Vilseledande trosvik

Okej, så efter att jag varit ute och sprungit som en duktig polisstudent efter skolan inser jag att men hej, jag har verkligen inga rena trosor eller strupor med mig att åka in till stan i. Förbannat tänker jag och drar på mig brallorna commado och beger mig in till stan. Struporna valde jag att ha trots att de var svettiga - jag är ju inte hur äcklig som helst.

Väl inne i centralaste Stockholm med ett stadigt grepp om byxorna, vilka hade haft den goda smaken att glida ner både en och två gånger på vägen in, klampar jag in på första bästa HM för nödvändig kris-tros-shopping och finner mig ett par smakfulla vita med små svarta ränder på. Helt i min smak. Jag köper dem och skynda in i omklädningsrummet för att svida om. Up they go och åh så bra de sitter.... tycker jag enda till jag slänger en blick i den underbara se-dig-själv-bakifrån-spegeln. Vad finner jag på mina perfekta räddare i nöden-trosor om inte en stor fet jävla Hello Kitty-bild mitt på röven. Det är ju 69:50 man aldrig ser igen.

Jävla kuk-HM och deras vilkseledande trosvik.

Extrem kritik mot människor jag mött idag 2

Fortfarande skakad efter mötet med toatanten for jag för att möta Sara vid Alvik för att inhandla nödvändiga snacks för lördagskvällen. Väl framme vid kassan går jag förbi för att börja packa varor medan Sara betalade.

Ett paket cigg tack
säger Sara.

Den überfeta killen i kassan som fortfarande har kvar tonårsfinnarna tittar på mig, tittar på Sara, tittar på mig igen och säger Leg på båda... tack.

Jag tittade på honom en lång stund och svarar Du, jag ska inte ha några jävla cigg så jag tänker fan inte visa något leg.

Då kan jag tyvärr inte sälja
svarar snorungen.

Jag som kände att jag ville ju inte gärna ställa till problem för min kära på grund av att kassören var en idiot rotar efter mycket om och men fram mitt körkort och böjer mig över kassan och trycker upp det i ögat på killen. Stämningen var lite stel.
Vi gick.

Jag kände att jag fått revansch - om än på fel person.

Extrem kritik mot människor jag mött idag 1

För alla er som känner mig någotsåväl så vet ni att jag finns med i Guinnes rekordbok för minsta blåsan i världen. Detta leder till att jag måste gå på toa relativt ofta. När man befinner sig någon annanstans än i sitt hem är detta jobbigt för allt som oftast kostar detta pengar. Idag befann jag mig i Skärholmens galleria för att invänta Saras lunch. Väntan varade i två timmar. När lunchen var över kände jag att jag var tvungen att gå på toa en tredje gång men tyvärr var alla mina femmor slut. Eftersom jag har en så himla bra tjej erbjöd hon att bjussa mig på en omgång och håvade över en femma. Sara gick tillbaka till jobbet och jag skyndade upp till the ladiesroom. Väl framme upptäcker jag till min stora lycka att en kvinna är på väg ut ur en toalett precis när jag skall gå in så jag tar tag i dörren när hon gått ut och är på väg in. Till min förvåning märker jag att dörren inte går att komma igenom. Kvinnan står nämligen kvar med ett järngrepp om handtaget och tittar mig stint i ögonen.

Du, jag har faktiskt betalt för det här besöket. Pengarna går till renhållning av dessa faciliteter och lön till de som håller rent, säger kvinnan.

Efter att jag mentalt tuppat av finner jag mig själv igen framför kvinnan med hakan nere vid knäna.

Du menar alltså att du tänker vägra mig tillträde till detta rum för att du betalt för ditt besök, säger jag. För att pengarna går till lön för städarna. Du menar alltså att du är den första människan på jorden som lyckats kombinera total snålhet med överdriven politisk korrekthet. Tror du på allvar att  att just de pengarna du stoppar in i lådan brevid dörren går till arbetarnas lön. Självklart är det så att de går runt och tömmer dessa vid slutet av varje dag och delar upp alla femmor mellan varandra innan de skynda hem till sina 23 barn vilka har fått svälta på grund av alla de människor som liksom jag låtit bli att betala TREDJE gången de besöker toaletten för dagen. Låt gå för att betala för toalettebesök, kära du, men vad FAN får jag betalt för att stå här och titta på din fula nuna, jävla kärringjävel, svarar jag och knör mig förbi och in på toaletten... 

... tyvärr gick det inte alls till så utan jag tittade på kvinnan med död i blicken och svarade MEN TACK ÄNDÅ som den fjortis hon antaligen trodde jag var och skyndade in på en annan toa. Vilket jag fick betala fem kronor för.

Presentation av populariteter

Jag tänkte att jag skulle göra en sådan där smart presentation av alla underbara människor som fyller och kantar mitt liv med kärlek och skojigheter, förutom hår-på-näsan-mannen-personer som istället fyller mig med förundrar och någon form av avundsjuka över att man kan vara så störd och komma undan med det. I vilket fall konstaterade jag sedemera att det inte vore så smart för jag är ju bound att glömma någon och det är i princip samma sak som att glömma att nämna någon i ett tacktal på Oscarsgalan. Katastrof.

Så jag låter bli och konstaterar istället att det finns så många av er och jag saknar er varenda en. Samt att jag antagligen är den coolaste människan på jorden. Då saknar jag er inte riktigt lika mycket. Jag skall börja kalla er alla för Stig Svante Eugén Bergling för att ni är sådana svikare som inte sitter brevid mig i soffan här och klappar på mig så som jag vill.

Apor.


Svar på kommentar (ang föregående inlägg) samt dagboksvariant

Kära Klara;

sluta med VAD?! Förklaring ombedes. Jag antar att du syftar på ofrivilliga sportinsikter. Du är knäpp...

Kära Lise;

Jag VET hur det stavas thank you very much. Grattis till det nya rummet och till de kommande kunskaperna i grepp. Särskilt grattis till din fina skärmsläckare. Jag misstänkte att du skulle uppskatta den. 


Idag har snyggSara klippt sig. Jag som för tillfället drabbats av världens fulaste frisyr (kan bero den spännande varianten skåpsalkoholism jag drabbats av som kallas klippa-håret-i-smyg-i-badrummet-VARJE-dag-ism). Sedan köpte vi ett kilo kantareller och hyrde två, jag säger TVÅ filmer baserade på böcker av Minette Walters.

Vidare har verkar det som min coola livssanningsblogg helt sonika förvandlats till en dagboksblogg i stil med Blondinbella - som är min idol. Snälla, kan inte någon jag känner flytta till Beirut eller så kan bara någon främling på stan kalla mig fitta. Vad som helst som framkallar någon form av intressanta tankar.

Konstigt

Visst är det konstigt att man kan ha träningsvÄrk och något som liknar liggsår från soffan på samma gång. Det känns som det är helt omöjligt men jag står här idag som ett levande bevis på att det går. 

Vidare är det konstigt att alla tjejer som jobbar på Bolagret har coola frisyrer.   

Mest konstigt är att jag fortfarande kollar på OS varje dag. Fråga mig vad som helst om saken - jag kan tamigtusan allt.

Marco?!

Jag ropar och ropar Marco till Andys ofödda barn men det svarar inte Polo det minsta. Det verkar som det ALDRIG tänker komma ut. Det har nu gått snart en vecka över tiden.

Lilla barn - varför har du övergivit mig. Dumma.

Uppsala tur och retur

Efter otaliga dagar spenderade framför OS, dvs total meningslöshet, beslöt undertecknad att det var dags att ta tag i sitt liv och begav sig på en spännande resa till Skäggpolisens hemstad - Uppsala. Staden med frackprydda studentnördar och kullersten så långt ögat kan nå som ligger blott 40 minuter från Stockholms central. Följande kan konstateras;

- det regnar betydligt mer i Uppsala än i Göteborg
- det finns många alternativa ungdomar med pallesjal
- Kens pizza är god men orsakar magont i 12 timmar
- på Kaffestugan Storken (viss reservation för namnet, kan även varit Kafferummet Staren eller liknande) tar de VISST kort och där finns många invandrare
- i samhället Storvretan utanför Uppsala har de inte kor vilket de borde för det ligger ute på landet. Besvikelsen var total.
- Anna och Ida saknades för de var inte där

Vid fyratiden begav jag mig hemåt. Nöjd över mitt företag och alla upplevelser. Skäggpolisen är trevlig.

Välkomna på kaffe och runk

Äntligen, kära läsare, har det hänt.

Jag och underbara Sara har nu fått ett eget hem i ett hus i Hässelby. Detta innebär att ni alla är hysteriskt välkomna att bo hos oss när ni har vägarna förbi. När ni väl kommer skall vi vara det perfekta värdparet och erbjuda allt ni kan tänkas behöva för att just er vistelse skall bli så bra som möjligt. För de flesta av er är det kaffe och kanske en trevlig film. För er andra är det möjligheten att faktiskt låsa toadörren om ni vill egenälska.

Se där. Det ordnar sig - och för er som vill boka in er redan nu så kan jag meddela att flytten äger rum någon gång under september månad.

(Mer) angående Andy

Åh herreguuuud vad bra min vän Andy är.

På begäran av okänd har jag blivit ombedd att ägna honom lite mer utrymme på sidan. Utrymmet skulle visst ges i form av total beundran och hänförelse inför hans storhet. Här följer så lite dyrkan inför denna man med stort m.

A - absolut underbar
N - notoriskt snygg
D - dick ENORM
Y - ytterst älskad och bäst och roligast jämt

Dessutom är det bara tre dagar kvar tills Andys barn beräknas anlända. Av samme anonyme önskare skulle visst barnet i fråga även ges utrymme med all dess storhet. Herrejösses vilket barn det kommer bli. Jag tänker självklart utnämna mig själv till den coola gudmodern som pratar med barnet om sex och alltid har tuggummi.

För er som vill joina Andys fanclub är hans hemsida www.dixie-normous.com

Hår-på-näsangubben och hans åthutning

Följande händelser äger rum mellan 16:55 och 17:03 söndagen den 3e augusti.

Efter en hejdundrande festlig Pridehelg beslutade jag och min trolovade att bege oss ut på en trevlig parutflykt med våra longboards och obligatorisk medhavd picnic. När vi lyckats ta oss så lång som 300 meter från hemmet kände vi att det äntligen var dags för den efterlängtade fikan. Vi slog oss ner i en underskön park och alldeles lagom till att vi tagit det första tuggan på våra goda äggmackor kom så det oundvikliga picnicregnet. Jag och trolovad, mest jag, sprang till skyddet av ett litet lusthus beläget vid lekplatsen intill. Åh så skönt. Väl inne slängde jag belåtet upp ena benet på lilla plankbordet och återupptog smaskandet. En man närmar sig. En gammal sådan som uppenbarligen är i behov av mänsklig kontakt och värme för han inleder det påtvingade samtalet med den klassiska - det regnar. Jo, det gör det ju sa vi och gör vårt bästa för att igonera gubbjäveln.

- TA NER FÖTTERNA FRÅN BORDET OCH SITT SOM FOOOOLK fortsätter den helt plötsligt megaförbannade gubben samtalet som helt plötsligt förvandlats till en så kallad tillrättavisning av hyfs. Jag kom på mig själv med munnen nere vid bröstkorgen och svarar
- Du menar de här tre sönderkarvade och uppeldade plankorna?
- SITT SOM FOOOOLK.
- Ja men kan inte du komma in här och visa mig hur det går till då
sa jag för jag kunde inte låta bli att se det komiska i att gubben, som högst troligt trodde han gjorde samhället en tjänst genom att läxa upp två 15åriga pojkspolingar med sådan däringa sparkbräda dessutom i själva verket talade med en 25årig kvinna och hennes lesbiska älskare.
- TA NER FÖTTERNA INNAN JAG BLIR FÖRBANNAAAAAD. Jag tar ner foten. För även om jag inte vill ge honom rätt så har jag inte lust att hamna i handgemäng för sakens skull.
- SÅJA säger gubben och vänder sig för att gå - nöjd med sin insats.
- Ja det gäller ju att välja sina strider säger jag som inte vill ge honom den glädjen.
- JAG BLIR FÖRBANNAAAAAD ryter han igen. 
- Jaja sa jag. Ha det så bra.
- JAG GÅR NÄR JAG VIIIIILL.
- Ja men hoppas det blir snart då
svarar jag.
- HÅLL KLAFFEN
säger gubben halvhögt och går iväg.

Jag och Sara skrattade i minst 45 minuter åt denna galning och framför allt den vippa av hår som han hade haft den goda smaken att anlägga längst ut på näsan. Sedan spenderade vi ytterliga 30 minuter åt att planera hur vi också skall lyckas bli sådana gamlingar som känner att det enda som ursäktar att de fortfarande upptar luft från oss andra är att de hutter med fingret och ger åthutningar åt allt och alla som inte är som det var förr.


RSS 2.0